23. prosinac 2011.

OBAVIJEST - Odjel dječje i adolescentske psihijatrije

OBAVIJEST - Odjel dječje i adolescentske psihijatrije

Proširenjem usluga odjela dječje i adolescentne psihijatrije pri Poliklinici za rehabilitaciju osoba sa smetnjama u razvoju, još jedan stručni tim, specijalist psihijatar, psiholog, socijalni pedagog,  u svoje aktivnosti,  osim dosadašnjih usluga, uključiti će timske konzultacije, psihoterapijske konzultacije, individualnu psihoterapiju, psihoterapiju ponašanja,  analitičku grupnu psihoterapiju, obiteljsku terapiju, kognitivno bihevioralnu terapiju, psihodramu.


U sadašnjim okolnostima u okviru naše poliklinike  dostupni smo mladim  osobama i njihovim obiteljima koje u strahu od psihijatrizacije izbjegavaju tražiti stručnu pomoć pa i onima koji iz bilo kojih razloga nemaju uputu (uputnicu) propisanu sustavom zdravstvenog osiguranja.


Osjećajni poremećaji djeteta imaju multiple uzroke, tako je suradnja psihijatra, psihologa, socijalnih djelatnika, rehabilitatora, nužna u zaštiti mentalnog zdravlja djeteta, a nužno je da tim za dječju i adolescentnu psihijatriju  surađuje i s drugim stručnjacima za djecu, nastavnicima u školi, medicinskom i socijalnom službom koji  se bave problemima djetinjstva. Neprofesionalci mentalnog zdravlja mogu u povoljnim okolnostima pridonijeti da neko djetetovo krizno stanje ne utječe pogubno na njegov razvoj.


Konzultacije  kao i prvi intervju i pregled  pažljivo se predlažu. To je savjet koji će se, kad je potreba prepoznata, predložiti  osobi, obitelji s najljudskijim motivom za razumijevanjem teškoća, te pozivom da se zajedno s djecom borimo za njihovo zdravlje i uključivanje u zajednicu.


Termini  se mogu dogovoriti  telefonski ili osobno s naznakom   "za timsku obradu i terapiju"                                                                                    

                    ispred tima

Daniela Burazin, dr. med.

spec psihijatrije

Podijeli članak: