30. srpanj 2012. Projekt SLID

Javno događanje u Makarskoj

Javno događanje u Makarskoj

U sklopu projekta SLID (socijalna i radna integracija osoba s invaliditetom) u Makarskoj je 26. srpnja održano treće javno događanje. Događanje su organizirali Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije. Splitsko- dalmatinska županija i DES – Ustanova za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom.

Želja nam je bila potaknuti promjenu razine svijesti o osobama s invaliditetom te ih predstaviti kao radno sposobne osobe. Cijeli projekt, između ostalog, i teži uspostavljanju jedinstvenog modela edukacije, prekvalifikacije i doškolovavanja osoba s invalditetom te njihovu integraciju na otvoreno tržište rada.

Mi smo kroz dva sata pokušati senzibilizirati i potaknuti građane na promišljanje o osobama s invaliditetom te smo ih kroz program upoznali s nekim činjenicama o osobama s invaliditetom.

Svi zainteresirani mogli su na postavljenom hamer papiru nacrtati nešto/bilo šta, ali rukom kojom se inače ne služe, a sve s ciljem da barem u tom trenutku crtanja osjete svoju nespretnost i da se na taj način samo na tren poistovjete s osobama s invaliditetom te shvate da je jako teško živjeti život kada tijelo neće poslušati i obaviti ni najjednostavnije radnje.

Projekt SLID financira IPA Adriatic - prekogranična suradnja.


Video


A kako je to izgledalo u Makarskoj, pogledajte u foto galeriji.

Podijeli članak: